DEKOR (GRC) Yalıtımlı paneller, yalıtımlı hazır duvar amacı ile kullanılan prekast sistemlerdir. Bu cephe malzemeleri taşıyıcı çelik karkasli GRC kabuk panellere yalıtım amaçlı taşyünü ilave edilerek elde edilir. DEKOR (GRC) Yalıtımlı Paneller her türlü ebat geometrik şekil yüzey dokusu ve tekstüründe üretilebilir. Bu sistem alternatif foam betonlu giydirme panellerinden çok daha hafiftir ve bu sisteme artı olarak yangın yalıtımı da sağlar.
GRC Cephe Panelleri Binanızda Fark Yaratır. Yüksek basınç dayanımına sahip olan beton çekmeye karşı aynı dayanıklılığı gösteremez. Fiberglas katkılı beton içindeki elyaf malzeme sayesinde hem basınç hem de çekmeye karşı dayanıklılık sağlar. Örneğin, elyafın dayanımı çeliğin 3 katı, esnekliği de 4 katı kadardır. Ayrıca elyaf paslanmaz bir malzeme olduğu için çok uzun yıllar boyunca bozulmaz. DEKOR Prekast İzolasyonlu Cephe Panel Sistemi düz ve pürüzsüz yüzeyleri ile binaların diğer binalardan anında ayırt edilmesini sağlar.
Kalıp aşaması üretilecek elemanların dökümü için hazırlanan kalıpların yapımını içerir. Projenin özelliğine göre kalıplar polyester, ahşap veya çelik malzemeden üretilmektedir. Bir sonraki imalat aşaması ise tüm prekast panellerinde tamamı galvanizli karkas sistemi kullanılarak gerçekleştirilir
Prekast Nedir: Üretimi Nasıl Yapılır?
Üretim, kapsamlı analizler sonrasında oldukça teferruatlı mühendislik altyapısıyla gerçekleştirilen, yüksek uzmanlık kabiliyetini gerektiren ekip çalışmasıdır. Uygulama yapılacak yapının incelenmesi, bilgisayar ortamında prekast cephe elemanlarının çizimlerinin yapılması, kalıpların ve karkasların imal edilmesi, sprey teknolojisiyle dökümün gerçekleştirilmesi gibi karmaşık evrelerin sonucudur.
İnceleme: Projenin yerinde uzman kimseler tarafından incelendiği süreçtir. İhtiyaçların belirlendiği, müşteri taleplerinin uygulanabilirliğinin denetlendiği, planlamanın yapıldığı hayati bir evredir.
Çizim & Tasarım: Dijital ortamda profesyonel yazılımlarla, elde edilen verilerin teknik boyut kazandırıldığı aşamadır. İki ve üç boyutlu çizimler sayesinde prekast cephe tasarımı gerçekleştirilerek üretimin seyrine yön verilirken, müşteriye görsel sunum yapabilme olanağı doğar.
Kalıp – Karkas: Kalıp yani içerisine dökümün yapıldığı elemanların ahşap, fiber, silikon gibi türleri bulunmaktadır. Projenin detaylarına göre içlerinde en uygunu tercih edilir. Ürünlerin kalitesini, yüzey pürüzsüzlüğünü belirleyen unsurların başında gelir. Çelik iskelet sistemi ise, güçlendirme ve uzun ömürlülüğü sağlama maksatlarıyla panellerin içerisine konumlandırılan taşıyıcı noktalardır.
Döküm: Alanında uzman personellerle, teknolojik aygıtlarla kalıplara püskürtme yöntemi ile döküm yapılırken, çok titiz bir çalışma yürütülmesi gerekir. Uygun şartların sağlanmasıyla birlikte kaliteli prekast ürünleri elde edilir.